کولین
کولین ماده ای است که بطورطبیعی دربسیاری ازمواد غذائی چرب وجوددارد،نظیر:تخم مرغ،جگرگاو،کاهو،گل کلم،بادام زمینی،وروغن آن.موادآنتی اکسیدان موجوددرگیاهان تازه نیزموجب بهبودوضعیت خونرسانی مغزمی شود.
بنابراین توصیه می شود که دررژیم غذائی خودازمیوه جاتی همچون توت فرنگی،تمشک،ونیزسبزیجاتی مانند اسفناج وسیراستفاده کنید.سویاوماهی ،که حاوی مقادیرزیادی چربی امگا3 هستند،باید درسفره غذائی شما قرارگیرد.اسیدفولیک،ویتامین ب12 ،و ویتامین ئی نیزتوصیه می شود.
درطب سنتی توصیه به مصرف کندرشده است که نام علمی آن Boswellia thurifera می باشد.گفته شده که مصرف کندردردوران بارداری سبب تقویت تکامل مغزی نوزاد وبهبود حافظه وی خواهدشد.برای مصرف کندر،بهتراست آن راکوبیده وهرروزناشتا یک قاشق مرباخوری آن راهمراه باآب میل نمود.البته می توان همچون آدامس آن راجوید.گفته شده بجزبهبودحافظه ،سبب تقویت استحکام لثه ونیزرفع بوی بددهان می شود.
معجون تقویت حافظه:ترکیبی ازکندر،سعدکوفی،مصطکی وزعفران برای تقویت حافظه توصیه می شود .مصرف آن بصورت کوبیده شده ،ناشتا یک قاشق مرباخوری است.
ازداروهای طب سنتی چین،نیزتاکید زیادی برجینکوشده است.نمونه این داروبنام جینکوتیدی به شکل قرص روکشدار40میلی گرمی واردبازارایران شده است.این داروحاوی عصاره خشک برگ گیاه جینکوبیلوبااست و درتقویت حافظه وافزایش هوشیاری ،درمان افسردگی ونیزبیماریهای مثل آلزایمروسرگیجه ،سردردووزوزگوش بکارمی رود.دوزمصرفی آن روزانه 3تا6 قرص می باشد.مصرف داروزیر12سال توصیه نشده است.
امروزه موضو ع حافظه وروشهای تقویت آن ،بجزآنکه بشدت موردتوجه داستان نویسان وفیلم سازان است،بسیاردرمدنظرمحققان ودانش پژوهان می باشد.سالهاست که ماهیت انتقال وذخیره پیامها درمغزانسان ونحوه تعامل آن موردتوجه محققان قرارگرفته است.دیده شده که موادی همچون آدرنالین،گلوکز،کافئین،سروتونین وپروتئین CREB درفرایند حافظه دخالت دارند.بنابراین دورازانتظارنیست که تمرکزتحقیقات نیزبراین موادبوده باشد.ازاین میان ،گلوکزماده ای است که بسادگی دردسترس می باشدوازهمین روست که توصیه به مصرف صبحانه ای کامل درطی دوران مطالعه وتحصیل شده است..چیزی که بسیاری ازدانش آموزان /دانشجویان کمتربه آن می اندیشند.