اهمیت بازی در رشد کودک
نقش بازی در رشد کودک بسیار با اهمیت است. ورزش و بازی، سلامت جسمی انسان را تضمین می کند. انجام فعالیت های ورزشی باعث ایجاد نظم و هماهنگی حرکات بدن می شود. عضلات بدن تقویت می شود و خستگی دیرتر بروز می کند. خستگی روحی و فشارهای عاطفی را کاهش می دهد.
کودکان در حال رشد هستند و ورزش برای سلامتی ان ها ضروری است. کودک دبستانی نیاز بیشتری به فعالیت و جنب و جوش دارد و بیش از چند دقیقه نمی تواند در یک جا بنشیند و یا به یک موضوع توجه کند. در نتیجه اگر فعالیت بدنی نداشته باشد نمی تواند توجه خود را هم به چیزی معطوف کند و چیزی یاد بگیرد. عدم تحرک هم مانع رشد جسمی کودک می شود و هم به دلیل عدم توجه مانع رشد شناختی او می شود.
نقش بازی در رشد
تحرک بدنی در رشد استخوان بندی، کنترل وزن، سلامت فکری و ذهنی و تمرکز حواس کودک نقش مهمی دارد. کم تحرکی علاوه بر ایجاد مشکلات جسمانی کودک می شود و او را در معرض خطر ابتلا به بیماری های فشار خون ، دیابت ، نامنظمی هورمون های رشد، مشکلات تنفسی قرار می دهد بلکه عامل ایجاد مشکلات روحی مثل کاهش اعتماد به نفس و مشکلات اجتماعی نیز می شود. رشد و نمو استخوان ها نیاز به تحرک بدنی دارد .
بر اساس تحیقات هر چه میزان فعالیت برنی کودک دبستانی بیشتر باشد، عملکرد تحصیلی او بهتر است. و به عقیده محققان کودکانی دبستانی که فعالیت بدنی بیشتری دارند به احتمال کمتر در بزرگسالی به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا می شوند.
فعالیت جسمی در سلامت ذهنی و روانی کودک هم موثر است. باعث بهبود خلق و کیفیت سلامتی کودک می شود.
انجام فعالیت های ورزشی منظم با افزایش خون رسانی به اندام ها، و افزایش ترشح هورمون رشد بر عملکرد شناختی ذهن تاثیرمثبتی می گذارد و بهبود عملکرد شناختی فعالیت های تحصیلی کودک را ارتقا می دهد.
بر اساس تحقیقات انجام 30 دقیقه تمرین های بدنی 10 درصد کارکرد حل مسئله را افزایش می دهد.